Welkom!

Welkom op de weblog van de Wereldwinkel VU! Hier vind je, naast persoonlijke verhalen van onze vrijwilligers, informatie en foto's van onze bezigheden en aankomende activiteiten. Veel plezier met het lezen van de verhalen en kom ons ook vooral eens opzoeken in de winkel zelf. We zitten in de kelder van het hoofdgebouw van de VU (onder de trap naar de mensa), en we zijn alle werkdagen open tussen 12.00 en 14.00 uur.

woensdag 3 februari 2010

Banana pancakes

Tot 16 maart kunnen nog recepten worden ingestuurd voor de 'food fight' van Fairfood. Als je een lekker fairtrade recept weet, zend hem dan in met foto's en/of film en maak kans op o.a. kookboeken en een fairtrade diner! Zie www.fairflavours.org. Hieronder mijn eigen inzending.

Veganistische bananenpannenkoekjes met blueberries
Het is woensdagochtend. Het regent buiten ossenkloten. Binnen is het warm en droog. Je doet alsof het weekend is en bakt bananenpannenkoekjes voor je vriend of vriendin, à la Jack Johnson. Of lekker voor jezelf. Wie wil dat nou niet? We can pretend it all the time! :) En opdat de hele wereld, mens, dier, rijk, arm, kan meegenieten, is dit recept ook nog eens zo verantwoord als ik weet niet wat.




Muziek: Jack Johnson

* 800 mL Sojamelk (bananensmaak)
* 450 gram bloem
* Max Havelaar bananen, naar smaak toevoegen
(niet echt nodig, vanwege de sojamelk die al echte banaan bevat)
* 3 el zonnebloemolie (eco)
* Zout
* Bruine suiker (fairtrade)
* Bakpoeder
* Blueberries of ander fruit

Gewoon alles bij elkaar mikken, zoals in het filmpje. En goed roeren tot de klontjes eruit zijn. De exacte verhoudingen van de ingrediënten kun je een beetje variëren, je kunt ook makkelijk vóór het bakken het beslag proeven, want er zit geen rauw ei o.i.d. in. Dan weet je of er meer suiker of zout in moet. Wees vooral lekker scheutig met de sojamelk, anders kunnen de pannenkoekjes droog worden. Het worden enigzins dikke pannenkoekjes, zoals ze ze in Amerika eten bij het ontbijt, niet dun zoals onze Hollandsche maaltijdpannenkoeken. Je kunt daarom beter een klein pannetje gebruiken.

En dan garneren met blueberries (mijn zwakte) of als je het helemáál goed wilt doen, seizoensvruchten van Ne'erlandse bodem.


-- Pablo Moleman

2 opmerkingen:

  1. Hey Pablo,

    Gaaf filmpje! Krijg er trek van :). Ik denk dat het wel een kanshebber is, hoop dat FairFood dat ook vindt.

    Groetjes,

    Charlotte

    BeantwoordenVerwijderen

Tony Chocoladefontein

Vier vrouwen uit Kameroen bedanken Wereldwinkel VU voor lening

Fairfood Video Contest